Konferencier: Line Fredens
Ludvig van Beethoven (1770-1827)
Sonate no 27, Op. 90 (1. sats)
Franz Schubert (1797-1827)
Impromptu Op. 90 nr. 2
Sergej Rachmaninov (1873-1943)
Cello sonate i g-mol, Op.19,1. Sats
Ludvig van Beethoven (1770-1827)
Romance nr. 2 for violin og klaver
Dmitri Shostakovich (1906-75)
Klavertrio nr.2, 3. Sats
Anton Arensky (1861-1906)
Strygekvartet nr.2, Variationssats
Dmitri Shostakovich (1906-75)
Klaverkoncert nr.1 for klaver, trompet og strygekvintet
Medvirkende: Andreas Brantelid (cello), Valdemar Wenzel Most (klaver), Holger Sandegård Johansen (trompet), Katrín Sigurðardóttir (cello), Anton Juhl Madsen (klaver), Sufiya Ainan Taufik (violin), Simon Gad, (cello), Selma Teilmann (violin), Julia Pamina Smit, (bratsch) og Artos Kvartetten
Medvirkende
Andreas Brantelid
Andreas Brantelid blev født i København i 1987 af svenske/danske forældre. Efter at have modtaget undervisning fra sin far Ingemar, fik Andreas sin solo-debut i en alder af 14 år med Elgars cellokoncert sammen med Det Kgl. Kapel. I dag er Andreas Brantelid en af de mest eftertragtede kunstnere fra Skandinavien, der har modtaget anmelderroser fra kritikere i hele verden.
Blandt nylige og tidligere solistengagementer kan nævnes bl.a London Philharmonic, Sidney Symphony, City of Birmingham Symphony, BBC Symphony og BBC Philharmonic Orchestras, Tonhalle Orchester Zurich, Orchester de la Suisse Romande, Academy of St. Martin in the fields, SWR Stuttgart Symphony, RSO Berlin, Rotterdam Philharmonic Orchestra, Bamberger Symphoniker, samt alle de store nordiske orkestre.
Andreas har arbejdet med fremtrædende dirigenter herunder Andris Nelsons, Esa-Pekka Salonen, Vladimir Ashkenazy, Philippe Herreweghe, Vasily Petrenko, Pablo Heras-Casado, Andrew Manze, Sakari Oramo, Jukka-Pekka Saraste, Robin Ticciati og Heinrich Schiff.
Valdemar Wenzel Most
Valdemar Wenzel Most er 19 år gammel. Han er vokset op i en musikalsk familie, og har udover sit fokus på klaveret spillet cello i Zapolski Strygerne og sunget i Københavns Drengekor, hvor han derigennem har været solist som en af de tre drenge i Mozarts opera, tryllefløjten, på Det Kongelige Teater. Valdemar studerer sin bachelor i klaver hos pianisten Kirill Gerstein på Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin. Siden han var 10 år gammel og frem til september 2024 har han studeret klaver hos Bella Zapolski. Valdemar modtog Gladsaxe Musikpris 2024 i april, hvor han spillede Mozarts 23. klaverkoncert med Copenhagen Phil dirigeret af Berliner Philharmonikernes tidligere koncertmester Guy Braunstein. Valdemar modtog 2. Prisen og Carl Nielsen Prisen i Aarhus International Piano Competition 2023 hvor han spillede Rachmaninovs 3. Klaverkoncert, 1. sats i finalen sammen med Aarhus Symfoniorkester og dirigenten Pierre Bleuse.
Valdemar modtog Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legats talentpris 2024.
Holger Sandegaard Johansen
Holger begyndte at spille trompet som 5-årig på Aarhus musikskole. I 2018 blev Holger optaget på MGK-Ø hvor han modtog undervisning fra Anders Larsen, imens han gik på Aarhus Katedralskole.
Gennem MGK deltog Holger i diverse konkurrencer, og har blandt andet vundet 1. Priser i “Unge Spiller Klassisk”, og en 3. Pris til “Øresundssolist”. Sidst deltog Holger i Jacob Gades Blæserkonkurrence og modtog her Talentprisen.
Holger studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Nikolaj Viltoft & Jonas Wiik. Derudover har Holger assisteret i professionelle ensembler og orkestre i både ind- og udland, såsom DR Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, Malmø Symfoniorkester og har i størstedelen af 2024 været kontraktansat i henholdsvis Copenhagen Phil og Det Kgl. Kapel.
Katrín Birna Sigurðardóttir
Katrín Birna Sigurðardóttir er 22 år gammel og kommer fra Selfoss, Island. Hun begyndte at spille cello som femårig på den lokale musikskole i Selfoss, under ledelse af Uelle Hahndorf. På Island har Katrín blandt andet spillet som solocellist i Det Islandske Ungdomsorkester og i Det Syd-Islandske Symfoniorkester. I 2021 flyttede hun til Danmark for at studere hos professor Henrik Brendstrup på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun i øjeblikket er på sin kandidatuddannelse.
Allerede på sit første år var Katrín en af vinderne af Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence og fik i den forbindelse chancen for at spille som solist med Aalborg Symfoniorkester i 2022. Videre fik hun Talentprisen fra Aarhus Symfoniorkesters Venner og spillede som solist med konservatoriets kammerorkester i Symfonisk Sal efteråret i 2024. I 2025 blev hun en af vinderne af Iceland University of the Arts solistkonkurrence og skal spille som solist med Iceland Symphony Orchestra i Reykjavik i april 2025. Som medlem af klavertrioen Trio Serene har Katrín optrådt hos forskellige musikforeninger som Aarhus Musikforening, Kammermusikforeningen af 1887, Hørsholm Musikforening og Rønde Musikforening samt til Danmarks Underholdningsorkesters Haydn-festival i 2023. Hun deltog også i Aarhus Kammermusikfestival samme år. Derudover har Katrín assisteret i Randers Kammerorkester og Aarhus Symfoniorkester.
Anton Juhl
Anton Juhl (f. 2005) er en klassisk pianist bosiddende i København. Han har spillet klaver i 10 år, siden han som 9-årig begyndte hos Anette Præst Nielsen. I dag studerer han hos Marianna Shirinyan på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Anton har vundet adskillige priser i både ind- og udland, heriblandt Jacob Gades talentlegat, 1. pris ved Citta di Minerbio piano competition, guld ved Den Klassiske Juniorkonkurrence og to særpriser ved Steinway Festival. Han har desuden deltaget i adskillige masterclasses med internationalt anerkendte pianister, bl.a. Kevin Kenner, Philippe Gussiano, Zlata Chochieva og Alberto Nosé.
Sufiya Ainan Taufik
Sufiya Ainan Taufik er 17 år. Hun startede sit violinstudie hos Marianne Rygner som 4-årig på Det Danske Suzuki Institut. I disse dage studerer hun hos Alexandre Zapolski.
Sufiyas seneste præstationer er: Bedste opførelse af et dansk værk ved Jacob Gade violinkonkurrence 2022; Guldmedalje i Ung Kammermusikkonkurrence 2022; Guldmedalje og talentpris ved Dansk Klassisk Musikkonkurrence 2021; Modtager af Jacob Gades Legats treårige talentpris og talentprogram.
Simon Elm Gad
Simon Elm Gad er 19 år og studerer cello på Skt. Annæ MGK hos Ingemar Brantelid og har tidligere spillet en årrække hos Mathias Beyer-Karlshøj. Til dagligt går han på Sankt Annæ Gymnasiums 4-årige musiklinje. Simon startede med at spille cello som 7-årig. Han har spillet en årrække i Zapolski strygerne og i Juniorstrygerne på DKDM. Han debuterede som solist med Zapolski-strygerne som 9-årig ved en koncert i DR-koncerthuset ”Musikalsk Zoo” og har efterfølgende optrådt som solist, men også som kammermusiker ved mange lejligheder både i Danmark og i udlandet. Senest kunne Simon opleves på bla. Louisiana, Odsherred Kammermusikfestival samt på Copenhagen Summer Festival, Charlottenborg. Han fik tildelt Jacob Gades talentlegat i 2022, samme år vandt han Guldmedalje ved den Klassiske Juniorkonkurrence på DKDM.
Selma Teilmann
Selma begyndte at spille violin som femårig på Det Danske Suzuki Institut, hvor hun har haft Dorte Nørgaard og Maria Podhaiska som sine lærere. Siden efteråret 2019 har hun studeret hos Alexandre Zapolski. Hun har desuden deltaget i workshops og masterclasses i Polen, Belgien og Sverige. Selma modtog i 2019 Jacob Gades ungdomstalentpris. I efteråret 2019 vandt hun desuden 1.pris i Rondo Internationale Ungdomskonkurrence, som dette år afholdtes i Malmø. I 2020 vandt hun guldmedalje i den Klassiske Musikkonkurrence og året efter 1.pris i Øresundsolist. Selma er medlem af Zapolski-strygerne, og med dem har hun flere gange haft lejlighed til at optræde som solist.
Julia Pamina Smit
Julia Pamina Smit er en 16-årig bratschist, der begyndte at spille violin som fem-årig – siden 2018 hos Alexandre Zapolski. I 2022 skiftede hun til bratsch, og fem måneder senere vandt hun 1. pris i den Klassiske Juniorkonkurrence. Hun går på Københavns MGK og fik i 2023 Jacob Gades Legats Talentpris. Hun har deltaget i masterclasses flere steder, bl.a. i England i 2024, hvor hun fik plads på IMS Prussia Cove og i 2022 på DSQ Academy. Hun har vundet flere priser, bl.a. har hun i 2024 vundet 1. prisen i Jacob Gades Kammermusikkonkurrence og en 3. pris i Strygerkonkurrencen og i 2023 vandt hun Guld i den Klassiske Juniorkonkurrence. Hun er trods sin unge alder en erfaren solist, men hun spiller også i flere ensembler og er en del af Jacob Gade Talentprogram. De sidste tre år har hun også været med på Odsherreds Kammermusikfestival, og i sommeren 2024 får hun tildelt Copenhagen Summer Festival Talentpris.
Artos Kvartetten
Artos Kvartetten er en strygekvartet bestående af solospillere fra Aarhus Symfoniorkester og Ensemble MidtVest. Kvartetten har været aktiv siden 2015 og har optrådt i landets musikforeninger og kirker. Med kulturelle rødder i Finland, USA og Danmark bringer kvartetten en naturlig dynamik og nysgerrighed for forskellige genrer. Deres spillestil er moderne med fokus på de mest kendte komponister. Flere af deres koncerter er blevet transmitteret af DR og streamet på YouTube.
Om koncerten
Ved fredagens sidste program er der sat et udvidet og stærkt hold med bl.a. Andreas Brantelid, Artos Kvartetten og Valdemar Wenzel Most. Koncertens afsluttende værk er en kammermusik-udgave af Shostakovich’ 1.klaverkoncert for klaver, trompet og strygekvintet.
Vel mødt til en festlig aften, der slutter af med “boblende musik” og måske også et enkelt glas bobler, hvis man er heldig ; )