Camilla Dayyani: “Mine miniature / My Miniatures”

lørdag den 28. maj 2022 Helsingør Theater, Den Gamle By kl.20:00

køb billet

En omfavnende koncertoplevelse, hvor genrer, kulturer og kunstformer mødes. Værket hedder Mine Miniaturer.

Miniaturemalerier er allestedsnærværende i den persiske kulturarv. Med sirlige strøg tegnes detaljefyldte, historiefortællende malerier, som emmer af eventyr og livslyst. Musikken i dette projekt er Camilla Dayyanis egne musikalske miniaturer, som kæder verdener sammen i poetiske og musikalske helheder.

I værket samles hendes musikalske baggrunde i et forsøg på at skabe harmoni i det mangfoldige, og den dansk-iranske musikers håb er, at andre med flere kulturer i bagagen kan føle sig spejlet. Persisk poesi er berømt i verdenslitteraturen for sit billedrige sprog og sine almengyldige tekster.

Digtere som Rumi, Khayyam og Farrakhzad bliver sat i musik og møder de danske digtere Karen Blixen og Piet Hein. Persiske rytmer og skalaer blander sig med jazzens tonesprog og musikken trækker andre tråde til klassisk europæisk musik og et nordisk klangunivers. Lydkunstner Søren Ipland har produceret soundscapes til værket og Synkron står bag det visuelle samspil.

Al musik er komponeret af sangerinde og komponist Camilla Dayyani.

Medvirkende

Camilla Dayyani

“Dayyani er en personlig og teknisk dygtig sanger, der synger med elegance og inderlighed” -Fra Jazznyt, Niels Overgårds jazzblog 2009, anmeldelse af CD’en Come my way.

Camilla Dayyani har udgivet to albums i eget navn med egne kompositioner med engelske tekster. Og med sin trio Hess Dayyani Emborg har hun også udgivet to albums med musik til danske digte af blandt andre H. C. Andersen, Sophus Claussen, Tove Ditlevsen, Dan Turéll og Pia Tafdrup.

Som sangerinde er Camilla Dayyani bredtfavnende. Hun kan opleves i Sangskattekistens børneunivers, i diverse jazz konstellationer, med Athelas Ensemblet i Morten Olsens kontemporære klassiske værk Scream the Color Red og naturligvis i hendes egne værker. Som komponist er hun slået ind på en ny vej med værket Mine Miniaturer, hvor hun tager afsæt i sin blandede kulturelle baggrund.

www.dayyani.dk

Fredrik Lundin

Saxofonist, fløjtenist, komponist og kapelmester; Fredrik Lundin er en af de største jazz-profiler i sin generation i Skandinavien.

Spiller i adskillige bands i Europa og Skandinavien bl.a.: Offpiste Gurus, 5 Go Adventuring Again, MaLuBa Orchestra og Marilyn Mazur Group.

Har udgivet 13 albums som band leder.

Fredrik Lundin har modtaget flere priser bl.a.: Tre Danish Music Awards (Grammys) for bedste jazz udgivelser. Ben Webster Prize og Stamina Prize fra DJBFA.

www.fredriklundin.com

Artur Tuznik

Artur Tuznik er jazzpianist og komponist, opvokset i Polen og har været bosat i Danmark siden 2008. Han tog sin bachelor på musikkonservatoriet SDMK i Odense og kandidatgrad samt solistklasse på Rytmisk Musikkonservatorium i København med blandt andre Carsten Dahl som lærer. Nu fortsætter han sine studier med klassisk klaver hos professor Niklas Sivelöv på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

I de seneste år har han tillige været en del af flere internationale projekter med store navne som Tomasz Stanko, Jeremy Pelt og Tony Malaby, ligesom han har optrådt på festivaler i Europa, USA og Canada samt prestigefyldte koncertsteder som Lincoln Center i NYC.Artur Tuznik har vundet priser ved en række ansete internationale jazz konkurrencer i Europa – blandt andre B-Jazz Burghausen (DE), Getxo Jazz (ES), Jazz Hoeilaart (BE) og Jazz-Nad-Odra Festival (PL).

“…..Især Tuznik var interessant at følge (…) Med hans “New Ballad” har han også vist sig som god komponist”

Jakob Baekgaard, Politiken (DK)

www.arturtuznik.com

Thomas Sejthen

Thomas Sejthen er en aktiv jazzmusiker med en fyldig og lækker klang på sin kontrabas med tarmstrenge. -Spiller i et hav af bands bl.a.: Admiral Awesome, Brumbasserne, INDRA, Morten Haugshøj Group, Sejthen/Danielsen duo, Simon Eskildsen trio, Steen/Sejthen duo, Thomas Sejthen trio, Vuust/Sejthen duo, Uffe Steen trio, 98 Parker Points.

NOMINERINGER:
2012: Nomineret og vinder en DMA med INDRA
(bedste vokaljazz album)
2016: Vinder af BMW jazz award. (INDRA)
2016, DMA nomineret med INDRA “Heartland”
2016: Grammy nomineret i USA med INDRA med “Heartland”
2018, DMA nomineret med INDRA “Carry My Heart”
2018, DMA nomineret med Brumbassern

www.thomassejthen.dk

Mohammad Ali Merati

Mohammad Ali Merati spiller på den persiske violin Kamanche. Herudover er han multiinstrumentalist på de persiske instrumenter tambur, daf og citar. Han underviser på Teheran Art University i komposition og etno-musikologi. Han er desuden medlem af CREM-CNRS i Paris (Centre de Recherche de Ethno Musicologie). Merati er en anerkendt forsker i Irans mangeartede folkloremusik med speciale i den persiske sufi musik.

Nazanin Ranjpour

Nazanin spiller på diverse persiske rammetrommer som Daf, Bendir og Dayere. Hun har turneret rundt i Europa og Australien med sin læremester Majid Derakhshani, som er en af sin tids store stjerner inden for klassisk persisk sonati-musik. De har blandt andet besøgt Danmark ved flere lejligheder.

Artos Kvartetten

Artos Kvartetten startede i sommeren 2018 og har hurtigt etableret sig på den danske musikscene. Strygekvartetten er opstået ud af et venskab og fælles kærlighed til strygekvartet repertoiret.

Visionen er at spille strygekvartet på allerhøjeste niveau og med vores engagement være med til at udbrede kendskabet til den fantastisk store mængde af skønne værker, skrevet af de mest elskede komponister.

De fire erfarne musikere er alle solospillere i Aarhus Symfoniorkester.

www.artosquartet.dk

Luminita Marin er stadig er i genoptræning efter en ulykke, derfor spiller bratschist Sanna Ripatti i stedet.

 

Sanna Ripatti

Sanna har studeret bratsch i Saarbrücken, Tyskland hos Dietmar Poppen, i Edsberg, Sverige hos Björn Sjögren og i Lahti, Finland hos Arvo Haasma. Hun har hentet sin store inspiration og viden om kammermusik hos bl.a. Edvard Brunner, Ferenc Rados og Tim Frederiksen. Hun er desuden uddannet psykoterapeut.

Sanna har været fastansat som bratschist i Ensemble Midtvest siden 2002.

 

Artos Festoval - Sanna Ripatti
Artos Festoval – Sanna Ripatti

Hvem

10 mands multikulturelt orkester bestående af Artos kvartetten, Camilla Dayyani Group og to persiske musikere. Et drømmehold af fantastiske musikere. Synkron er en ung duo, som arbejder på tværs af kunstarter med deres visuelle og fotografiske ideer. Ved koncerten pakker de musikken ind i visuelle udtryk og understøtter det skiftende fokus i løbet af koncerten.

 

Line up

Camilla Dayyani: Sang & komposition (Dk/Iran)
Fredrik Lundin: Sax & fløjte (Dk)
Artur Tuznik: Klaver (Polen)
Thomas Sejthen: Bas (DK)
Mohammad Ali Merati: Kamanche (persisk violin) (Iran)
Nazanin Ranjpour: Daf (Iran)

Artos Kvartetten:
Tue Lautrup: Violin (Dk)
Sarah Lucy Foldager: Violin (USA)
Sanna Ripatti: Bratsch (Finland)
Brian Friisholm: Cello (Dk)

Visuel artists: Synkron (Dk)

Søren Ipland: Soundscapes

Flere events

torsdag

26.

maj

kl. 19:30

Peter Vuust: Foredrag

Folkestedet, Carl Blochsgade
søndag

29.

maj

kl. 15:00

Trio con Brio Copenhagen, Artos Kvartetten

Lille sal, Musikhuset Aarhus

Tak til sponsorer og samarbejdspartnere