Jonathan Algot Swensen, Søren Rastogi

tirsdag den 10. maj 2022 Sankt Lukas kirke, Aarhus kl.19:00

køb billet

Koncert med cellist, Jonathan Algot Swensen og pianist, Søren Rastogi

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Cello Suite nr.1 i G-dur, BWV 1007

Henri Dutilleux (1916-2013): ‘3 Strophes Sur Le Nom De Sacher’ for solo cello

György Sándor Ligeti (1923-2006): Sonata for Solo Cello

Johannes Brahms (1833-1897): Sonate for cello og klaver i F-dur nr.2 Op.99

 

Programnoter af Eigil Leander Laursen (PDF)

Medvirkende

Jonathan Swensen

Den unge cellist Jonathan Swensen er en af de mest lovende solister i Danmark i øjeblikket. Han har en omfattende solist karriere, og studerer på New England Conservatory i Boston hos Laurence Lesser.

Jonathan har vundet adskillige internationale priser, bl.a. Young Concert Artists International Auditions i 2018 og Khachaturian International Cello Competition i 2018.

I Aarhus har man kunnet høre ham som solist med Aarhus Symfoniorkester flere gange, men hér har man mulighed for at høre ham helt solo med værker fra hans nye plade.

www.yca.org

Søren Rastogi

Søren Rastogi er meget efterspurgt som solist, kammermusiker og akkompagnatør, både i hans danske hjemland og internationalt. Som solist har han optrådt med langt de fleste symfoniorkestre i Danmark under dirigenter som Christian Mandeál, Douglas Bostock, Benjamin Shwartz, Mathias Aeschbacher, Ed Spanjaard, Jayce Ogren, Peter Feranec og Thomas Søndergaard i klaverkoncerter af Mozart, Schumann, Stravinsky, Bernstein og Gershwin.

Søren Rastogi har ofte modtaget begejstret omtale i pressen. Information skrev: “Søren Rastogi debuterede som solist med DR Radiosymfoniorkestret med et perfekt afstemt scenepræsens, der forvaltede både pianistisk kunnen, musikalsk overblik, melodisk sans, rytmisk sikkerhed og konstant nerve med sjælden uforfængelighed”.

Søren Rastogi er formand for juryen i Aarhus International Piano Competition, lektor på Det Jyske Musikkonservatorium og adjunkt på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

www.sorenrastogi.com

Flere events

tirsdag

10.

maj

kl. 17:00

Cello ensemble Aarhus Musikskole

Sankt Lukas kirke, Aarhus
søndag

22.

maj

kl. 15:00

Mathias Kjøller, Artos Kvartetten

Helsingør Theater, Den gamle by

Tak til sponsorer og samarbejdspartnere