Stjernekoncert med violinist Karen Gomyo

søndag den 30. april 2023 Lille sal i Musikhuset, Aarhus kl.15:00

køb billet

Sergej Prokofiev
5 Melodies
Olivier Messiaen
Vocalise
Gabriel Fauré
Les Berceaux Op.23
Manuel de Falla
Suite Populaire
Ernest Chausson
Poème, Op. 25 for violin, klaver og strygekvartet

Medvirkende

Karen Gomyo

Har studeret på hos Dorothy DeLay på Juilliard School. Da hun var 15 vandt hun Young Concert Artists International Auditions, der kickstartede hendes karriere.

I dag er hun solist med orkestre som (USA): New York Philharmonic, Chicago Symphony, Cleveland Orchestra, Philadelphia Orchestra, Los Angeles Philharmonic, Minnesota Orchestra (Europa): Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestre de la Suisse Romande, WDR Sinfonieorchester, Dresdner Philharmoniker.

Karen Gomyo og violinist i Artos Kvartetten, Tue Lautrup har tidligere spillet kammermusik sammen.

www.karengomyo.com

Kunal Lahiry

Pianist Kunal Lahiry er oprindelig fra Gainesville, Georgia hvor han studerede på McGill University og derefter på Hochschule für Musik i Berlin, “Hans Eisler”.

I øjeblikket er han BBC New Generation Artist og modtager af 2021 Carl Bechstein Foundation Scholarship. I forbindelse med det er der planlagt koncerter i bl.a. Wigmore Hall, Kennedy Center, Pierre Boulez Saal.

I denne sæson er Lahiry aktuel som solist med Philharmonie de Paris, Elbphilharmonie, Konzerthaus Berlin, Oxford Lieder Festival, BBC Philharmonic.

Artos Kvartetten

Artos Kvartetten (DK) Sanna Ripatti, Tue Lautrup, Sarah Foldager, Brian Friisholm

Bestående af solospillere fra Aarhus Symfoniorkester og Ensemble MidtVest (bratschist Sanna Ripatti). Har siden 2015 været koncert-aktiv i landets musikforeninger og på streaminger under corona nedlukningen. Gik viralt med en streaming af Barbers adagio. Har spillet med bl.a. Trio con Brio, Mathias Kjøller, Tanja Zapolski og Lelo Nika.

Repertoiret strækker sig fra klassisk/romantisk musik til moderne og genrebrydende konstellationer med jazz- og verdensmusik.

www.artosquartet.dk

Om koncerten

Den internationale violinstjerne gæster ikke ofte Danmark, så grib chancen!

Ved denne koncert kan man trygt læne sig tilbage i stolen og lytte til nogle af de dejligste stykker for violin og klaver. Første del af koncerten slutter med De Falla’s suite populaire, der er en samling traditionelle spanske folkesange. Sangene er oprindeligt skrevet for sopran og klaver, men her spilles de i De Falla og Paul Kochanskis arrangement for violin og klaver. I anden del af koncerten spilles Chaussons skønne koncert for violin, klaver og strygekvartet.

Flere events

fredag

28.

apr

kl. 19:30

Cronholm, Knuffke, Andersson og Artos Kvartetten

Helsingør Theater, Den gamle by, Aarhus
søndag

07.

maj

kl. 15:00

Tanja Zapolski og Artos Kvartetten

Lille sal i Musikhuset, Aarhus

Tak til sponsorer og samarbejdspartnere