Hvem står bag

Artos Kvartetten - kunstnerisk ledelse

Bestyrelse i Artos Festival

Brian Friisholm

Brian Friisholm, cellist og festivalleder, er uddannet af professor Harro Ruijsenaars på Det jyske Musikkonservatoriet i Aarhus og hos Walter Nothas i München. Debut koncert fra DJM i 2000 med Det jyske Ensemble og dirigent Thomas Søndergaard. Solist med Aarhus Symfoniorkester i Tjajkovskijs Rokoko variationer og Korngolds cellokoncert. Cellist i Det jyske Ensemble fra 1998-2008. 2.-solocellist i Århus Symfoniorkester siden 2007.

www.brianfriisholm.com

Tue Lautrup

Tue Lautrup, violin, er uddannet i Aarhus og Paris, ved henholdsvis Prof. Tutter Givskov og Prof. Ami Flammer fra Conservatoire de Paris. Han debuterede i 1997 og var i årene ‘00-’12, ansat i DR Symfoniorkestret. Fra 2012 har han været 4. solospiller i ASO.

Mette Lykkegaard Pedersen-Kasserer

Mette er uddannet økonom og arbejder på Aarhus Universitetshospital. I sin fritid er hun bestyrelsesmedlem og cellist i Aarhus Strygerensemble. Hun spiller også cello i andre kammermusikalske sammenhænge.

Eigil Leander Laursen

Cand. mag. i musikvidenskab og nordisk sprog og litteratur. Har arbejdet som gymnasielærer i musik og dansk i 35 år. Arbejder i dag freelance og blandt meget andet optaget af skriftlig og mundtlig musikformidling i diverse sammenhænge. Hovedinteressen er klassisk musik og jazz.

Annemarie Nørhede Jakobsen

Annemarie Nørhede Jakobsen – Producent. Uddannet bratschist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er aktiv som assistent i flere danske orkestre. Hun har en bred vifte af erfaring med arbejde som producent/projektleder for DUEN – Det Danske Ungdomsensemble, Vesterlund Musikkursus, Orkesterfestivalen og Esbjerg Ensemblets Nytårskoncerter.

Tak til sponsorer og samarbejdspartnere