Peter Vuust: Foredrag

torsdag den 26. maj 2022 Folkestedet, Carl Blochsgade kl.19:30

Foredrag med hjerneforsker, professor, jazz bassist og komponist

Peter Vuust: “Hvordan man bliver god til noget” og “Om at øve sig

Øvelse gør mester heddet det gamle ordsprog, og vi ved godt, at vi skal blive ved, hvis vi vil være rigtig dygtig til noget. De færreste ved imidlertid, hvordan man tilrettelægger sin øvning, så man får størst muligt udbytte af sine anstrengelser. Det er hvad dette foredrag handler om: hvordan man øver sig – i at øve sig.

Peter Vuust er jazzmusiker, hjerneforsker, marathonløber og golfspiller. I dette foredrag fortæller han om optimale trænings- og øvestrategier og bruger sine mange års erfaring som musiker, musikpædagog, forsker og sportsudøver på højt niveau.

Fra hjerneforskningen henter han viden om, hvad der sker med hjernen, når musikere øver sig, og fra idrætsforskningen henter han viden om øveteknikker og tidsforbrug. Desuden præsenterer han undersøgelser af musikstuderende og musikskoleelever, der klart viser, at jo flere timer eleverne øver sig, jo bedre bliver de. Her er forældrenes opbakning, økonomiske status og musikalske baggrund underordnet. Det er timerne med instrumentet, der tæller.

Vel mødt!

Flere events

torsdag

26.

maj

2022

MusikSak, Artos Kvartetten

Folkestedet, Carl Blochsgade
lørdag

28.

maj

2022

Camilla Dayyani: “Mine miniature / My Miniatures”

Helsingør Theater, Den Gamle By

Tak til sponsorer og samarbejdspartnere