Cronholm, Knuffke, Andersson og Artos Kvartetten

fredag den 28. april 2023 Helsingør Theater, Den gamle by, Aarhus kl.19:30

Værker af jazz trioens medlemmer. Bl.a. strygekvartet af Thommy Andersson
Varighed ca.75 min uden pause

Om koncerten

Af Thommy Andersson

Thommy Anderssons musik undersøger diversiteten i folklore, menneskelig og miljømæssig særhed, samt komponistens rolle i bredeste forstand. Synergi mellem improvisation og komposition er et gennemgående element i hans virke som komponist, men også som musiker. Musikken handler ofte om tid, afstand, nærhed og langsommelighed.
En hybrid mellem partitur og improvisationsmusik.

En uropførelse af værket `For the sake of being` vil opføres, specialskrevet til Artos kvartetten og impro-trioen Near the Pond.

Der vil til koncerten, udover Anderssons musik, være sange fra Josefine Cronholm og Kirk Knuffke, med digte fra Carl Sandburg, og japanske Saigyo digte.

Udover samlingen af nyskrevne og ældre sange kommer Artos kvartetten at spille 3 satser fra Thommy´s `Concerto for string Quartet in 9 movements`.

 

Af elever fra 2.z på Syddjurs Gymnasium

Thommy Andersson: Concerto for string Quartet no.1, 9. sats

Sangen går i ¾ dele med en polka undertone. Ved at se på nodearket til værket, bemærkes en kromatisk opgang. Der optræder også hist og her skala-baserede op-og-nedgange. Trioler optræder ved alle fire instrumenter. Der spilles i høj grad unisont rytmisk, det vil sige stemmer der følger hinanden parallelt. Særligt første og anden violin følger hinanden. En konstant bevægelse i dynamikken mærkes derudover, hvilket er et tydeligt træk, når der er tale om klassisk musik.
1. violinen fungerer i dette værk som lead og de andre instrumenter er her mere akkompagnement.
Når man lytter til sangen, virker den meget lige på og hårdt, og første sekund overrasker rytmen lidt, da den starter på 1. slaget.

Skrevet af Sebastian, Tristan, Marc, André og Mathilde fra Syddjurs Gymnasium

Hej,
Vi er 2.z, en klasse fra Syddjurs Gymnasium, som har oplevet Artos Kvartetten på tæt hold.
I vores samarbejde med dem har vi ind til videre, besøgt Århus Statsgymnasium, for at udveksle ideer og samtidig snakke med Artos Kvartetten selv. Også på dagen fremførte kvartetten fire forskellige værker af satser, som hver var meget forskellige i deres udtryk.

Til Artos Festival 2023, skal vi d. 28. april ind og høre koncert med Artos kvartetten igen, sammen med jazzbassist Thommy Andersson og hans trio Cronholm/Knuffke/Andersson. I deres koncert vil de udforske grænselandet mellem jazz og klassisk musik.
Vi glæder meget til at lytte til koncerten og blive draget ind i en verden af både jazz musik og det klassiske. Høre hvordan jazzmusikerne smelter sammen ind over de smukke klassiske strygere og hvordan lyden danner en tilfredsstillende følelse i kroppen.

Hilsen alle os i 2.z på Syddjurs Gymnasium!

Flere events

onsdag

26.

apr

2023

Åbningskoncert

Helsingør Theater, Den gamle by, Aarhus
søndag

07.

maj

2023

Tanja Zapolski og Artos Kvartetten

Lille sal i Musikhuset, Aarhus

Tak til sponsorer og samarbejdspartnere